Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Vi gjør det enkelt i dag med spinat- og ricottafylt tortelloni, som vi blander i en kremet saus med purre, hvitløk, fløte, basilikum og balsamicobakt tomat. Vi serverer vår kremete tortelloni med fersk ruccola, og topper alt med revet ost og ristede gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Basilikum
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
20 g
Ruccola
1 stk
Purre
2 stk
Tomat
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Smør (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær tomat i 2 cm båter.
Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Tilsett balsamico, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min.
I mellomtiden, del purre i to og skjær i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk basilikumblader.
Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].
Når tomater har 5 min igjen, legg gresskarkjerner i hjørnet på stekebrettet.
Bak i ca. 5 min, eller til ristet.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet.
TIPS: 'Al dente' betyr er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek purre, hvitløk og Mamas favoritt i 1-2 min, til mykt.
Rør inn pastavann, matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], basilikum og en stor klype pepper. La putre i 1-2 min.
Bland tortelloni inn i sausen. Kok i ytterligere 1 min, eller til sausen har tyknet.
Rett før servering, rør inn tomater.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med ruccola og en skvett olivenolje.
Strø over italiensk ost og ristede gresskarkjerner.