Kachumbersalat er en indisk salat som består av tomat og agurk. Vi piffer opp vår variant med granateplefrø og syltet rødløk. Salaten serveres som tilbehør til en nydelig, kremet butterchicken på en seng med luftig kokosris. Vi ovnsbaker også urtepenslede pitabrød som man kan dyppe i sausen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Rødløk
½ stk
Granateple
1 stk
Lime
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingbuljong
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
150 g
Basmatiris
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
30 g
Tikka masala
1 boks
Tomatpure
4 g
Mild Mahal
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ ss
Olje til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
½ ts
Sukker til saus
2 ss
Smør til saus
½ ts
Salt til saus
1 dl
Vann til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til urteolje
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek revet kokos i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, halver lime.
Halver rødløk og skjær i tynne skiver.
Press limesaft i en liten skål.
Tilsett sukker, salt og løk.
Bland godt og sett til side.
Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
Grovhakk agurk.
Halver cherrytomater.
Bland agurk, tomat og granateple i en stor skål, og sett til side.
Finhakk mynte og koriander.
Bland mynte, koriander, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjær kylling i tynne strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min, snu av og til, til brunet.
Tilsett Tikka masala, tomatpure, Mild Mahal, sukker og smør. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kyllingbuljong, salt, matfløte og vann. La småkoke i 1-2 min, til kyllingen er gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antudning av rosa i midten.
I mellomtiden, legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir. Pensle med urteolje.
Bak i ovnen i 2-3 min, eller til sprø.
Bland syltet rødløk (med lake), olivenolje og salt i bollen med granateplesalat rett før servering.
Anrett butter chicken og kokosris i dype tallerkener.
Server med kachumbersalat og pitabrød.