Kremet indisk butter chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet indisk butter chicken

Kremet indisk butter chicken

med fersk kachumbersalat og urtepita

Kachumbersalat er en indisk salat som består av tomat og agurk. Vi piffer opp vår variant med granateplefrø og syltet rødløk. Salaten serveres som tilbehør til en nydelig, kremet butterchicken på en seng med luftig kokosris. Vi ovnsbaker også urtepenslede pitabrød som man kan dyppe i sausen.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Rødløk

½ stk

Granateple

1 stk

Lime

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingbuljong

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

150 g

Basmatiris

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

30 g

Tikka masala

1 boks

Tomatpure

4 g

Mild Mahal

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

½ ts

Sukker til saus

2 ss

Smør til saus

½ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til urteolje

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1164 kcal
Energi (kj)4872 kj
Fett49.4 g
Mettet fett23.6 g
Karbohydrater127.1 g
Sukker23.9 g
Protein52.7 g
Natrium392.8 mg

Framgangsmåte

Lag kokosris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek revet kokos i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, halver lime.

Halver rødløk og skjær i tynne skiver.

Press limesaft i en liten skål.

Tilsett sukker, salt og løk.

Bland godt og sett til side.

Forbered råvarer
3

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

Grovhakk agurk.

Halver cherrytomater.

Bland agurk, tomat og granateple i en stor skål, og sett til side.

Finhakk mynte og koriander.

Bland mynte, koriander, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål. 

Lag butter chicken
4

Skjær kylling i tynne strimler på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min, snu av og til, til brunet.

Tilsett Tikka masala, tomatpure, Mild Mahal, sukker og smør. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kyllingbuljong, salt, matfløte og vann. La småkoke i 1-2 min, til kyllingen er gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antudning av rosa i midten.

Lag pitabrød
5

I mellomtiden, legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir. Pensle med urteolje.

Bak i ovnen i 2-3 min, eller til sprø.

Bland syltet rødløk (med lake), olivenolje og salt i bollen med granateplesalat rett før servering.

Server
6

Anrett butter chicken og kokosris i dype tallerkener.

Server med kachumbersalat og pitabrød.