Kremet kylling-paprikash
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kylling-paprikash

Kremet kylling-paprikash

med frisk kål- og eplesalat

Kylling paprikash kommer opprinnelig fra Ungarn, og er en ekte hyllest til paprikakrydderet! I denne varianten steker vi kylling og løk som vi blander sammen med en kremet og fyldig saus bestående av soyasaus, røkt paprika, creme fraiche og buljong. Som tilbehør kan vi friste med dampet ris og en oppfriskende kålsalat med eple og gulrot.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 stk

Løk

½ boks

Tomatpure

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Kyllingbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Langkornet hvit ris

75 g

Kålblanding

1 stk

Gulrot

½ stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier902 kcal
Energi (kj)3772 kj
Fett41.6 g
Mettet fett17.9 g
Karbohydrater79.4 g
Sukker15.7 g
Protein47.8 g
Natrium393 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Lag salat
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innereste del.

Skjær eple [1/2 stk, 2P] i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland eple, kålblanding [1/2 pose, 2P], gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

Stek kylling og løk
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling og løk i 3-4 min, eller til løken er blank.

Lag saus
4

Tilsett soyasaus, røkt paprikapulver og tomatpure [1/2 boks, 2P] og stek i ytterligere 1 min, eller til kyllingen er gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Tilsett creme fraiche
5

Senk varmen til middels og tilsett creme fraiche og kyllingbuljong. La putre i 2-3 min, eller til tyknet og gjennomvarmet.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med kremet kylling-paprikash.

Server salat på siden.