Kylling paprikash kommer opprinnelig fra Ungarn, og er en ekte hyllest til paprikakrydderet! I denne varianten steker vi kylling og løk som vi blander sammen med en kremet og fyldig saus bestående av soyasaus, røkt paprika, creme fraiche og buljong. Som tilbehør kan vi friste med dampet ris og en oppfriskende kålsalat med eple og gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 stk
Løk
½ boks
Tomatpure
4 g
Røkt paprikapulver
4 g
Kyllingbuljong
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Langkornet hvit ris
75 g
Kålblanding
1 stk
Gulrot
½ stk
Eple
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.
Skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innereste del.
Skjær eple [1/2 stk, 2P] i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland eple, kålblanding [1/2 pose, 2P], gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling og løk i 3-4 min, eller til løken er blank.
Tilsett soyasaus, røkt paprikapulver og tomatpure [1/2 boks, 2P] og stek i ytterligere 1 min, eller til kyllingen er gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Senk varmen til middels og tilsett creme fraiche og kyllingbuljong. La putre i 2-3 min, eller til tyknet og gjennomvarmet.
Anrett ris i skåler og topp med kremet kylling-paprikash.
Server salat på siden.