På bare 20 minutter er denne retten ferdig! Vi steker kyllingstrimler og grønnsaker med en smakfull krydderblanding og kremet kokosmelk. Vi steker også jasminris som blander seg med de andre ingrediensene på tallerkenen. Alt toppes vårløk og en klype chiliflak for litt ekstra kick!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
200 ml
Kokosmelk
8 g
Ga-Laksa
150 g
Jasminris
2 stk
Gulrot
2 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Lime
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Tilsett ris, rør godt og senk til lav varme. Kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Riv gulrot grovt. Finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kylling med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i 3-4 min. Tilsett gulrot, hvitløk, Ga-laksa og en klype chiliflak, og stek i ytterligere 2-3 min. Senk til middels høy varme. Tilsett kokosmelk, vann* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1 ts | 2 ts], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i 2-3 min. Tilsett spisskål og stek i 1 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær lime i båter. Tilsett en skvett limesaft i stekepannen.
Finhakk vårløk.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kremet kylling med grønnsaker. Pynt med vårløk og en klype chiliflak. TIPS: Smak til med chiliflak - det er sterkt.