Kremet laksegrateng med osteblandet potetmos og fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
½ stk
Sitron
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
40 g
Ruccola
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
3 ss
Melk (steg 1)
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell poteter og skjær i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], smør [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], finrevet ost og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel til mykt.
Skyll spinat og ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Fjern skinnet fra fisk og skjær i 3 cm biter på et eget skjærebrett.
Bland panko, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Riv spinatblader og fordel i en ildfast form. Bland inn fisk, mornaysaus og krydre med en klype pepper. Bland sammen og fordel jevnt utover.
Når potetmosen er ferdig, hell mosen over toppen og spre utover slik at alt dekkes. Strø over panko.
Bak i ovnen i 12-15 min, eller til toppingen er gyllen og sausen bobler.
Når gratengen er ferdig, ta den ut av ovnen og sett til side til avkjøling i et par minutter før servering.
Rett før servering, bland sammen ruccola, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft i en skål.
Anrett fiskegrateng på tallerkener.
Legg salat ved siden av.