Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag tar inn litt fra det italienske og litt fra det japanske kjøkken, og smakene er fantastiske. Vi tar frem den store stekepannen og fyller den med rigatoni, sopp og løk, hvitløk og miso, frisk spinat og ikke minst creme fraiche, ost og smør. Retten toppes med helsprø panko ristet sammen med solsikkefrø og blandet med frisk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
2 stk
Hvitløk
15 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
200 g
Østershatter
1 pose
Bladpersille
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Løk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pasta er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko og solsikkefrø i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.
Krydre med en klype salt og pepper.
Overfør til en skål og sett til side.
Skjær løk i tynne halve skiver.
Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Riv i stykker sopp og legg i pannen. Stek i 2-3 min, eller til brunet.
Tilsett løk og stek videre i 3-4 min, eller til mykt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk persille og finhakk eller press hvitløk.
Tilsett hvitløk, grønnsaksbuljong og misopasta [1/2 pose, 2P]. Kok i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett creme fraiche, pastavann [1,5 dl | 3 dl], finrevet ost, rigatoni, smør [2 ss | 4 ss] og spinat.
Rør og kok i 1-2 min, eller til tyknet og spinaten har falt sammen.
Rett før servering, bland persille sammen med ristet panko.
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten føles for tykk.
Anrett rigatoni i skåler.
Topp med persillepanko.