Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
4 g
Grønnsaksbuljong
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
60 g
Grønn pesto
(Inneholder Melk, Sulfitter)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ stk
Squash
1 pose
Basilikum
½ stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Kok opp en stor kjele med saltet vann*. Skjær squash [½ stk, 2P] i halvmåner. Grovhakk tomater til ca. 2 cm store biter. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bakes i ovnen i 15 min, eller til myke.
Finhakk eller press hvitløk. Riv sitronskall [½ stk, 2P], deretter skjær sitron i båter. Grovhakk basilikum. Skjær bacon til 3 cm store biter.
Når grønnsakene har 10 min igjen, tilsett pasta til det kokende vannet*. Kok i 10 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1 ss | 2 ss], hell av vannet og få pastaen tilbake til kjelen. Drypp over en skvett olivenolje*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett rømme [½ stk, 2P], sitronskall, grønnsaksbuljong og pastavann*.
La sausen småkoke i 1-2 min. Tilsett pesto, ristede tomater, squash og penne. Bland godt. Tilsett en skvett sitronsaft og smak til med salt* og pepper*.
Fordel kremet pesto- og tomatpasta på tallerkener og strø over finrevet ost. Pynt med basilikum og server limebåter på siden.