topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet prosciuttopasta

Kremet prosciuttopasta

med grønn ruccolasalat og gresskarkjerner

Elsker du pasta? Overrask familien med denne smakfulle og innovative pastaretten! Vi lager en kremet saus med prosciutto, hvitløk, tomat, persille, ost og creme fraiche. Vi blander spaghettien med sausen rett i stekepannen, og serverer en grønn ruccolasalat med agurk, sennep og gresskarkjerner ved siden av.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Kruspersille

50 g

Prosciutto

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Ruccola

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2788 kj
Fett27.1 g
Mettet fett13.2 g
Karbohydrater75.1 g
Sukker12.2 g
Protein28.2 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Grovhakk prosciutto, tomat og persille.

Press eller finhakk hvitløk.

Del agurk i to, fjern kjernen og skrell i lange bånd med en potetskreller.

TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.

Kok pasta
2

Kok pasta i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i kjelen med pasta.

TIPS: ‘Al dente betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Stek prosciutto
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 1-2 min, til gyllen.

Tilsett hvitløk og stek i 30 sek.

Lag saus
4

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, tomat, persille (spar litt til pynt), kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost og en klype pepper. La putre i 3-4 min.

Bland inn pasta
5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Bland agurk, ruccola og honning- og sennepsdressing i en stor skål.

Bland ferdigkokt pasta i stekepannen med saus. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna ikke liker sennep.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med resterende finrevet ost og pynt med resterende persille.

Server med ruccolasalat ved siden av toppet med gresskarkjerner.