Elsker du pasta? Overrask familien med denne smakfulle og innovative pastaretten! Vi lager en kremet saus med prosciutto, hvitløk, tomat, persille, ost og creme fraiche. Vi blander spaghettien med sausen rett i stekepannen, og serverer en grønn ruccolasalat med agurk, sennep og gresskarkjerner ved siden av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Kruspersille
50 g
Prosciutto
2 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
40 g
Ruccola
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Grovhakk prosciutto, tomat og persille.
Press eller finhakk hvitløk.
Del agurk i to, fjern kjernen og skrell i lange bånd med en potetskreller.
TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.
Kok pasta i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i kjelen med pasta.
TIPS: ‘Al dente betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 1-2 min, til gyllen.
Tilsett hvitløk og stek i 30 sek.
Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, tomat, persille (spar litt til pynt), kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost og en klype pepper. La putre i 3-4 min.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Bland agurk, ruccola og honning- og sennepsdressing i en stor skål.
Bland ferdigkokt pasta i stekepannen med saus. Smak til med salt og pepper.
TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna ikke liker sennep.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med resterende finrevet ost og pynt med resterende persille.
Server med ruccolasalat ved siden av toppet med gresskarkjerner.