Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dra på et kulinarisk eventyr over høye fjell og dype potetda(h)ler mot cajun-land! I dag skal vi lage en fantastisk dahl med søtpotet, linser og spinat, med sprø korianderchips og kjølende yoghurt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
1 stk
Løk
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
200 ml
Kokosmelk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
10 g
Ingefærpasta
2 ss
Olivenolje (steg 4)
2 dl
Vann (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt.
I mellomtiden, finhakk løk.
Skyll linser.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, eller til velduftende.
Rør inn ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-on. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Rør inn kokosmelk, linser, vann [2 dl | 4 dl], grønnsaksbuljong, soyasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Kok opp. Senk til lav varme.
La putre under lokk i 20-22 min, eller til linser er myke.
I mellomtiden, finhakk koriander.
Bland koriander, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjær tortillabrød i 3 cm brede strimler.
Fordel tortillachips i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Hell over korianderoljen.
Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø.
TIPS: Følg med på tortillachipsene slik at de ikke blir brent.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Bland søtpotet og spinat sammen med dhal. Rør til spinaten faller litt sammen. Fjern fra varmen.
TIPS: Tilsett en skvett vann dersom dhalen ser for tykk ut.
Anrett dhal i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt.
Server korianderchips på siden.