topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet søtpotetdahl

Kremet søtpotetdahl

med mild yoghurt og sprø korianderchips

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dra på et kulinarisk eventyr over høye fjell og dype potetda(h)ler mot cajun-land! I dag skal vi lage en fantastisk dahl med søtpotet, linser og spinat, med sprø korianderchips og kjølende yoghurt til.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Løk

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

200 ml

Kokosmelk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 4)

2 dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier999 kcal
Energi (kj)4180 kj
Fett46.9 g
Mettet fett22 g
Karbohydrater108.1 g
Sukker9.7 g
Protein28.2 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk løk. 

Skyll linser. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, eller til velduftende. 

Rør inn ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-on. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Lag dhal
3

Rør inn kokosmelk, linser, vann [2 dl | 4 dl], grønnsaksbuljong, soyasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Kok opp. Senk til lav varme.

La putre under lokk i 20-22 min, eller til linser er myke.

Lag tortillachips
4

I mellomtiden, finhakk koriander.

Bland koriander, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær tortillabrød i 3 cm brede strimler.

Fordel tortillachips i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Hell over korianderoljen. 

Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø. 

TIPS: Følg med på tortillachipsene slik at de ikke blir brent.

Bland sammen
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland søtpotet og spinat sammen med dhal. Rør til spinaten faller litt sammen. Fjern fra varmen. 

TIPS: Tilsett en skvett vann dersom dhalen ser for tykk ut.

Server
6

Anrett dhal i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt.

Server korianderchips på siden.