topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet tortelloni

Kremet tortelloni

med balsamicobakt tomat og hvitløksstekt purre

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi gjør det enkelt i tag med spinat- og ricottafylt tortelloni, som vi plander i en kremet saus med purre, hvitløk, fløte, basilikum og balsamicobakt tomat. Vi serverer vår kremede tortelloni med fersk ruccola, og topper alt med revet ost og ristede gresskarkjerner.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Melk
Egg
Gluten
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Basilikum

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

20 g

Ruccola

1 stk

Purre

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 1)

1 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier732 kcal
Energi (kj)3062 kj
Fett37.3 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater72.2 g
Sukker17.7 g
Protein24.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak tomat
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær tomat i 2 cm båter. 

Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Tilsett balsamico, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 10-12 min.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Forbered råvarer
2

Del purre i to og skjær i tynne skiver. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Finhakk basilikumblader. 

Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].

Når tomater har 5 min igjen, legg gresskarkjerner i hjørnet på stekebrettet. 

Bak i ca. 5 min, eller til ristet.

Kok pasta
3

Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'. 

Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand.

Lag saus
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. 

Stek purre og hvitløk i 1-2 min, til mykt. 

Rør inn pastavann, matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], basilikum og en stor klype pepper. La putre i 1-2 min.

Bland sammen
5

Bland tortelloni inn i sausen. Kok i ytterligere 1 min, eller til sausen har tyknet. 

Rett før servering, rør inn tomater.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener. 

Topp med fersk ruccola og en skvett olivenolje. 

Strø over italiensk ost og ristede gresskarkjerner.