Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Vi gjør det enkelt i tag med spinat- og ricottafylt tortelloni, som vi plander i en kremet saus med purre, hvitløk, fløte, basilikum og balsamicobakt tomat. Vi serverer vår kremede tortelloni med fersk ruccola, og topper alt med revet ost og ristede gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Basilikum
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
20 g
Ruccola
1 stk
Purre
2 stk
Tomat
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Smør (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær tomat i 2 cm båter.
Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Tilsett balsamico, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Del purre i to og skjær i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk basilikumblader.
Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].
Når tomater har 5 min igjen, legg gresskarkjerner i hjørnet på stekebrettet.
Bak i ca. 5 min, eller til ristet.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek purre og hvitløk i 1-2 min, til mykt.
Rør inn pastavann, matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], basilikum og en stor klype pepper. La putre i 1-2 min.
Bland tortelloni inn i sausen. Kok i ytterligere 1 min, eller til sausen har tyknet.
Rett før servering, rør inn tomater.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med fersk ruccola og en skvett olivenolje.
Strø over italiensk ost og ristede gresskarkjerner.