Lyst på pasta til middag? I dag skal vi lage en veldig god og annerledes pastarett. Vi koker tortelloni og brokkoli, og blander det med stekte reker og en deilig saus med hvitløk, tomat, ost og creme fraiche. Vi topper alt med fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Brokkoli
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 g
Chiliflak
½ stk
Sitron
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skjær brokkoli i små buketter og stilken i 2 cm biter.
Kok brokkoli og tortelloni i 3-4 min, eller til ‘al dente’.
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den fremdeles gir litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk løk og tomat.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk basilikum.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Krydre reker med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen brukt til reker (ikke vask den) på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, eller til blank.
Tilsett hvitløk, tomat og en klype salt, og stek i 1-2 min, til velduftende.
Senk til middels varme og rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og pastavann [1 dl | 2 dl].
Rør inn finrevet ost, reker, tortelloni, brokkoli, en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i sausen. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmt og sausen har tyknet.
Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann om sausen er for tykk.
Anrett kremet tortelloni og reker på tallerkener.
Topp med revet basilikum og en klype chiliflak.