topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet tortelloni

Kremet tortelloni

med balsamicobakt tomat og hvitløksstekt purre

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi gjør det enkelt i dag med spinat- og ricottafylt tortelloni, som vi blander i en kremet saus med purre, hvitløk, fløte, basilikum og balsamicobakt tomat. Vi serverer vår kremete tortelloni med fersk ruccola, og topper alt med revet ost og ristede gresskarkjerner.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Melk
Egg
Gluten
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Basilikum

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

20 g

Ruccola

1 stk

Purre

2 stk

Tomat

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 1)

1 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier739 kcal
Energi (kj)3093 kj
Fett37.6 g
Mettet fett18.2 g
Karbohydrater72.9 g
Sukker18 g
Protein25.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak tomat
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær tomat i 2 cm båter. 

Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Tilsett balsamico, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 10-12 min.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, del purre i to og skjær i tynne skiver. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Finhakk basilikumblader. 

Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].

Når tomater har 5 min igjen, legg gresskarkjerner i hjørnet på stekebrettet. 

Bak i ca. 5 min, eller til ristet.

Kok pasta
3

Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'. 

Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand.

TIPS: Vannet burde være like salt som sjøvann.

Lag saus
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. 

Stek purre, hvitløk og Mamas favoritt i 1-2 min, til mykt. 

Rør inn pastavann, matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], basilikum og en stor klype pepper. La putre i 1-2 min.

Bland sammen
5

Bland tortelloni inn i sausen. Kok i ytterligere 1 min, eller til sausen har tyknet. 

Rett før servering, rør inn tomater.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener. 

Topp med ruccola og en skvett olivenolje. 

Strø over italiensk ost og ristede gresskarkjerner.