Kremet urtetortelloni med ovnsbakt jordskokk og italiensk hardost
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Timian
300 g
Jordskokk
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
1 stk
Sitron
50 g
Grønnkål
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Plukk timianblader [2 kvister | 4 kvister]. Skyll og skrubb jordskokk, og skjær i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med halvparten av timian og en god klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i 20-25 min. TIPS: Hold øverst på timiankvisten og dra fingrene forsiktig nedover for å fjerne bladene.
Kok opp en kjele med saltet vann*. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk hasselnøtter. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Når jordskokkene har 10 min igjen, varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, hvitløk, grønnkål og resterende timian i 3-4 min. Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, grønnsaksbuljong, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. La småkoke i 5 min.
Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’. Spar litt pastavann* [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Sett til side. Tilsett en skvett olivenolje* slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.
Bland forsiktig inn tortelloni og pastavann* i stekepannen.
Anrett kremet tortelloni med jordskokk i skåler. Topp med italiensk hardost og hasselnøtter.