Kremet urtetortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet urtetortelloni

Kremet urtetortelloni

med ovnsbakt jordskokk og italiensk hardost

Kremet urtetortelloni med ovnsbakt jordskokk og italiensk hardost

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Melk
Selleri
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Timian

300 g

Jordskokk

½ stk

Løk

2 stk

Hvitløk

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

50 g

Grønnkål

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier818 kcal
Energi (kj)3422 kj
Fett35.8 g
Mettet fett13.9 g
Karbohydrater92.9 g
Sukker13.2 g
Protein25.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek jordskokk
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Plukk timianblader [2 kvister | 4 kvister].

Skyll og skrubb jordskokk, og skjær i 1 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med halvparten av timian og en god klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 20-25 min.

TIPS: Hold øverst på timiankvisten og dra fingrene forsiktig nedover for å fjerne bladene. 

Forbered råvarer
2

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk løk [1/2 stk, 2P]. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Grovhakk hasselnøtter.

Grovhakk grønnkål.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Stek grønnsaker
3

Når jordskokkene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, hvitløk, grønnkål og resterende timian i 3-4 min.

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], en skvett sitronsaft, grønnsaksbuljong, hvitløksflørt og en klype salt og pepper. La småkoke i 5 min.

Kok tortelloni
4

Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Sett til side. Tilsett en skvett olivenolje slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.

Bland sammen
5

Bland forsiktig inn tortelloni og pastavann i stekepannen.

Server
6

Anrett kremet tortelloni med jordskokk i dype tallerkener. 

Topp med italiensk hardost og hasselnøtter.