Kremet urtetortelloni med ovnsbakt jordskokk og italiensk hardost
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Timian
300 g
Jordskokk
½ stk
Løk
2 stk
Hvitløk
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
50 g
Grønnkål
½ stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Plukk timianblader [2 kvister | 4 kvister].
Skyll og skrubb jordskokk, og skjær i 1 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med halvparten av timian og en god klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 20-25 min.
TIPS: Hold øverst på timiankvisten og dra fingrene forsiktig nedover for å fjerne bladene.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk hasselnøtter.
Grovhakk grønnkål.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Når jordskokkene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, hvitløk, grønnkål og resterende timian i 3-4 min.
Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], en skvett sitronsaft, grønnsaksbuljong, hvitløksflørt og en klype salt og pepper. La småkoke i 5 min.
Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Sett til side. Tilsett en skvett olivenolje slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.
Bland forsiktig inn tortelloni og pastavann i stekepannen.
Anrett kremet tortelloni med jordskokk i dype tallerkener.
Topp med italiensk hardost og hasselnøtter.