I dag skal vi lage krydderpanert kylling med med spennende tilbehør. Ovnsbakt brokkoli og gulrot, luftig ris og en kremet hvitløksdressing. Enkelt, sunt og godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
½ stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Gulrot
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Brokkoli
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk.
Tilsett ris, Ginger Ninja, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær brokkoli i buketter, og stilk i 1 cm biter.
Skjær gulrot i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til møre.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Bland panko, Hvitløksflørt, salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts] og en klype pepper i en annen dyp tallerken.
Legg kylling mellom to ark med bakepapir og bank med en kjøtthammer eller kjevle til omtrent 2 cm tykk.
Krydre med en klype salt.
Dypp kylling først i egg, og dekk deretter med panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 7-10 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden finhakkes hvitløk [1/ 2 stk, 2P].
Bland hvitløk, yoghurt og majones i en liten skål.
TIPS: Tilsett mer olivenolje til pannen om kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Anrett ris, grønnsaker og kylling på tallerkener.
Topp med en klatt hvitløksdressing.