Krydderpanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydderpanert kylling

Krydderpanert kylling

med ovnsbakt brokkoli og hvitløksdressing

I dag skal vi lage krydderpanert kylling med med spennende tilbehør. Ovnsbakt brokkoli og gulrot, luftig ris og en kremet hvitløksdressing. Enkelt, sunt og godt!

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Selleri
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

½ stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 stk

Gulrot

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Brokkoli

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier790 kcal
Energi (kj)3306 kj
Fett25.7 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater83.8 g
Sukker12.4 g
Protein51.4 g
Natrium440.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk. 

Tilsett ris, Ginger Ninja, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Ovnsbak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær brokkoli i buketter, og stilk i 1 cm biter. 

Skjær gulrot i 2 cm biter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til møre.

Forbered panering
3

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. 

Bland panko, Hvitløksflørt, salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts] og en klype pepper i en annen dyp tallerken.

Paner kylling
4

Legg kylling mellom to ark med bakepapir og bank med en kjøtthammer eller kjevle til omtrent 2 cm tykk. 

Krydre med en klype salt. 

Dypp kylling først i egg, og dekk deretter med panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. 

Stek kylling i 7-10 min, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

I mellomtiden finhakkes hvitløk [1/ 2 stk, 2P]. 

Bland hvitløk, yoghurt og majones i en liten skål. 

TIPS: Tilsett mer olivenolje til pannen om kyllingen setter seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Server
6

Anrett ris, grønnsaker og kylling på tallerkener. 

Topp med en klatt hvitløksdressing.