Krydrede kjøttboller med kremet perlecouscous og ristede mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
15 g
Dukkah-godt
(Inneholder Sesam, Sennep)
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
1 pose
Dill
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [¼ ts | ½ ts].
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver.
Fordel gulrot på den ene siden av et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 17-20 min, eller til gyllen.
Tilsett perlecouscous og grønnsaksbuljong til det kokende vannet. Senk til middels varme og la småkoke i 12-15 min, eller til mykt, men med litt tyggemotstand.
Hell av vannet og sett til side.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko, Dukkah-godt, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.
Fukt hendene og form farsen til 5 stk. kjøttboller per person. Overfør til en tallerken.
Når gulroten har 12 min igjen, legg kjøttboller på den andre siden av stekebrettet. Stek i 10-12 min, eller til gjennomstekte.
Grovhakk mandler.
Når gulrot og kjøttboller har 5 min igjen, legg mandler i et hjørne på stekebrettet. Rist i 4-5 min.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er gjennomstekte og uten antydninger av rødt.
Smuldre gresk salatost i en skål.
Grovhakk dill (spar litt til pynt).
Bland yoghurt, dill og en klype salt og pepper med couscousen.
Anrett couscous på tallerkener.
Legg kjøttboller og gulrot ved siden av.
Topp med gresk salatost.
Strø mandler over gulroten.
Pynt med resterende dill.