topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydrede kjøttboller

Krydrede kjøttboller

med kremet perlecouscous og ristede mandler

Krydrede kjøttboller med kremet perlecouscous og ristede mandler.

Allergener:
Hvete
Gluten
Selleri
Sesam
Sennep
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Gulrot

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

15 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

1 pose

Dill

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier965 kcal
Energi (kj)4036 kj
Fett44.52 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater84.79 g
Sukker22.9 g
Protein53.87 g
Natrium458 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak gulrot
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [¼ ts | ½ ts].

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver.

Fordel gulrot på den ene siden av et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 17-20 min, eller til gyllen.

Kok couscous
2

Tilsett perlecouscous og grønnsaksbuljong til det kokende vannet. Senk til middels varme og la småkoke i 12-15 min, eller til mykt, men med litt tyggemotstand.

Hell av vannet og sett til side.

Lag kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko, Dukkah-godt, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.

Fukt hendene og form farsen til 5 stk. kjøttboller per person. Overfør til en tallerken.

Stek kjøttboller
4

Når gulroten har 12 min igjen, legg kjøttboller på den andre siden av stekebrettet. Stek i 10-12 min, eller til gjennomstekte.

Grovhakk mandler.

Når gulrot og kjøttboller har 5 min igjen, legg mandler i et hjørne på stekebrettet. Rist i 4-5 min. 

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er gjennomstekte og uten antydninger av rødt.

Bland perlecouscous
5

Smuldre gresk salatost i en skål.

Grovhakk dill (spar litt til pynt).

Bland yoghurt, dill og en klype salt og pepper med couscousen.

Servér
6

Anrett couscous på tallerkener.

Legg kjøttboller og gulrot ved siden av. 

Topp med gresk salatost. 

Strø mandler over gulroten. 

Pynt med resterende dill.