Burger vil alltid være en klassisk middagsfavoritt, men det er alltid godt med variasjon. Vi frister med en lekker oppskrift på koreansk kyllingburger med masse spennende tilbehør. Fyll de luftige briochebrødene med sprøpanert kylling med koreansk BBQ-saus, vårløk, asiatisk majones og syltet agurk og chili. Server med møre, ovnsbakte søtpoteter dekket i sesamfrø på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 g
Chiliflak
450 g
Søtpotet
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
100 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
75 g
Rødkål
75 g
Koreansk BBQ-saus
(Inneholder Soya, Sesam)
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i båter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, dryss med sesamfrø og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, til møre.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Vend agurk og chili i lake, og sett til side.
Hell av lake før servering.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
På et nytt skjærebrett, legg en hånd på toppen av hvert kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv slik at du får to tynne fileter. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og chiliflak i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Krydre med en kype salt, og sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast i pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Del briochebrød i to. Legg direkte på rist i ovnen og stek i 2-3 min når det gjenstår 3 min av steketiden til søtpotet.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Bland halvparten av asiatisk majones med rødkål og vårløk i en mellomstor skål.
Krydre med en klype salt og pepper.
Topp kylling med BBQ-saus.
Fyll brød med kylling, coleslaw og noen agurkskiver.
Server med potetbåter, agurk og resterende asiatisk majones.