Krydret kylling- og bulgurbowl med syltet rødløk og hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
4 g
Mild Mahal
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ stk
Rødløk
4 g
Kyllingbuljong
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Salat
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
4 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].
Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til 'al dente'. Hell av evt. resterende vann.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Skjær tomat og agurk i 2 cm biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk persille.
Grovhakk blader av hjertesalat.
Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en skål.
Bland kyllingstrimler, salt [1/2 ts | 1 ts] og Mild Mahal i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kyllingstrimler i 4-5 min, eller til gjennomstekt. Vend av og til.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Bland yoghurt, hvitløk, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Bland persille med bulgur.
Rett før servering, bland litt væske [1 ss | 2 ss] fra rødløken med agurk, salat og tomat. Hell av resterende væske.
Bland rødløk i skålen med salat. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Legg kylling og salat ved siden av og drypp dressing over.