I dag skal vi lage en fargerik og smakfull kyllingbowl som metter. Buljongkokt bulgur med persille danner basen i bowlen. Hovedrollen har kyllingen, som marineres i vår egne kydderblanding, Mild Mahal. Vi fortsetter med friske grønnsaker som agurk, salat, tomat og syltet rødløk, og til slutt hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
4 g
Mild Mahal
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ stk
Rødløk
4 g
Kyllingbuljong
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
24 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Salat
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
2.5 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 4)
Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels. La putre i 9-10 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille.
Skjær stilk av salat. Skill og grovhakk bladene.
Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver. Bland løk med hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en mellomstor skål.
Bland kyllingstrimler, salt [1/2 ts | 1 ts] og Mild Mahal i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, bland yoghurt, hvitløk, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Rør persille sammen med bulgur.
Spar litt væske [1 ss | 2 ss] fra rødløk og hell ut resten.
Bland agurk, salat, tomat, syltet rødløk, væske fra rødløk og en klype salt og pepper i en stor skål.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Legg på kylling og salat.
Hell over litt hvitløksyoghurt.