Krydret ørret
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret ørret

Krydret ørret

med ovnsbakte spinatpoteter og søt sennepssaus

Krydret ørret med ovnsbakte spinatpoteter og kremet sennepssaus.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Egg
Sennep
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier770 kcal
Energi (kj)3224 kj
Fett47.1 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater53.7 g
Sukker9.7 g
Protein34.2 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i 25-35 min, eller til mør. 

Lag persille- og hvitløksblanding
2

Finhakk persille og sjalottløk. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland persille, hvitløk, sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [2 ss | 4 ss] og en skvett sitronsaft i en stor skål. Sett til side.

Ovnsbak fisk
3

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og Ay Cajun-ba. 

Legg fisk med skinnet ned på et annet stekebrett med bakepapir. Sett til side. 

Når potetene har 10 min igjen, sett fisk inn i ovnen og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Ørreten er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
4

Mens fisken er i ovnen, varm opp en kjele på middels varme. 

Tilsett honning- og sennepsdressing, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt, og kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet. 

Senk varmen til lav og la stå til servering.

Bland sammen
5

Skyll spinat. 

Når potetene er ferdig, overfør til en stor skål. Rør inn persille- og hvitløksblanding og gresskarkjerner. Smak til med en klype salt og pepper. 

Rør inn spinat.

Server
6

Anrett potet og ørret på tallerkener. 

Hell sennepssaus over fisken.