Krydret ørret med ovnsbakte spinatpoteter og kremet sennepssaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Poteter
1 stk
Sjalottløk
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i 25-35 min, eller til mør.
Finhakk persille og sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland persille, hvitløk, sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [2 ss | 4 ss] og en skvett sitronsaft i en stor skål. Sett til side.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og Ay Cajun-ba.
Legg fisk med skinnet ned på et annet stekebrett med bakepapir. Sett til side.
Når potetene har 10 min igjen, sett fisk inn i ovnen og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Ørreten er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Mens fisken er i ovnen, varm opp en kjele på middels varme.
Tilsett honning- og sennepsdressing, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt, og kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet.
Senk varmen til lav og la stå til servering.
Skyll spinat.
Når potetene er ferdig, overfør til en stor skål. Rør inn persille- og hvitløksblanding og gresskarkjerner. Smak til med en klype salt og pepper.
Rør inn spinat.
Anrett potet og ørret på tallerkener.
Hell sennepssaus over fisken.