Ta et dypdykk i havets lekre smaker med vår ovnsbakte ørret. Fisken får godgjøre seg i en fyldig sennepssaus og serveres med lune ovnsbakte poteter vendt i en aromatisk urtedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sjalottløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
30 g
Spinat
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til dressing
2 ss
Olje til dressing
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft)
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk persille og sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Bland persille, hvitløk, sjalottløk, salt, olivenolje og en skvett sitronsaft i en stor skål. Sett til side.
Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med salt og Ay Cajun-ba.
Legg fisk med skinnet ned på et nytt stekebrett. Sett til side.
Når det gjenstår 10 min av potetens steketid, sett fisk inn i ovnen og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, varm opp en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett honning- og sennepsdressing, matfløte, vann og grønnsaksbuljong, og bland godt. La småkoke i 1-2 min, til gjennomvarm og noe tyknet.
Senk til lav varme og hold varm til servering.
I mellomtiden, skyll spinat.
Tilsett ferdigstekt potet og gresskarkjerner i skålen med urtedressing. Bland godt og smak til med salt og pepper.
Vend spinat med poteter.
Anrett potet og fisk på tallerkener.
Øs saus over fisk.