Krydret ørret i kremet sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret ørret i kremet sennepssaus

Krydret ørret i kremet sennepssaus

med urtepoteter

Ta et dypdykk i havets lekre smaker med vår ovnsbakte ørret. Fisken får godgjøre seg i en fyldig sennepssaus og serveres med lune ovnsbakte poteter vendt i en aromatisk urtedressing.

Tags:
Hvetefri
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sjalottløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

30 g

Spinat

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til dressing

2 ss

Olje til dressing

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier779 kcal
Energi (kj)3259 kj
Fett46.9 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater56.5 g
Sukker10.3 g
Protein34.2 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft)

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland urtedressing
2

I mellomtiden, finhakk persille og sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Bland persille, hvitløk, sjalottløk, salt, olivenolje og en skvett sitronsaft i en stor skål. Sett til side.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med salt og Ay Cajun-ba.

Legg fisk med skinnet ned på et nytt stekebrett. Sett til side.

Når det gjenstår 10 min av potetens steketid, sett fisk inn i ovnen og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
4

I mellomtiden, varm opp en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett honning- og sennepsdressing, matfløte, vann og grønnsaksbuljong, og bland godt. La småkoke i 1-2 min, til gjennomvarm og noe tyknet.

Senk til lav varme og hold varm til servering.

Lag urtepotet
5

I mellomtiden, skyll spinat.

Tilsett ferdigstekt potet og gresskarkjerner i skålen med urtedressing. Bland godt og smak til med salt og pepper.

Vend spinat med poteter.

Server
6

Anrett potet og fisk på tallerkener.

Øs saus over fisk.