Krydret smørstekt ørret
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret smørstekt ørret

Krydret smørstekt ørret

med kremet orzo og frisk agurk

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag lager vi en rask, enkel og himmelsk pastarett med smørstekt og indisk krydret ørret. Vi skal bruke orzo, en slags minipasta med en herlig konsistens. Orzoen blander vi sammen med yoghurt, hvitløk og spinat. Kremet og mettende! For en frisk finish legger vi til en agurksalat med mynte og lime.

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

4 g

Mild Mahal

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 2)

¾ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier754 kcal
Energi (kj)3156 kj
Fett34.7 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater68.8 g
Sukker6.8 g
Protein39 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell ut resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er ferdigkokt, men at den fremdeles gir litt tyggemotstand. 

Stek fisk
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett Mild Mahal og smør [2 ss | 4 ss]. La smøret smelte og bruk en skje for å øse smør over fisken.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i fargen.

Bland sammen
3

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Riv mynteblad grovt.

Bland agurk, mynte, en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.

Skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk, spinat og salt [1/2 ts | 1 ts] sammen med ferdig orzo. Tilsett en skvett pastavann om det ser tørt ut. 

Server
4

Anrett orzo i dype tallerkener.

Topp med fisk og agurksalat.

Hell saus fra pannen over fisken.