Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag lager vi en rask, enkel og himmelsk pastarett med smørstekt og indisk krydret ørret. Vi skal bruke orzo, en slags minipasta med en herlig konsistens. Orzoen blander vi sammen med yoghurt, hvitløk og spinat. Kremet og mettende! For en frisk finish legger vi til en agurksalat med mynte og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
4 g
Mild Mahal
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
½ stk
Lime
2 ss
Smør (steg 2)
¾ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell ut resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er ferdigkokt, men at den fremdeles gir litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett Mild Mahal og smør [2 ss | 4 ss]. La smøret smelte og bruk en skje for å øse smør over fisken.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i fargen.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Riv mynteblad grovt.
Bland agurk, mynte, en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.
Skyll spinat.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk, spinat og salt [1/2 ts | 1 ts] sammen med ferdig orzo. Tilsett en skvett pastavann om det ser tørt ut.
Anrett orzo i dype tallerkener.
Topp med fisk og agurksalat.
Hell saus fra pannen over fisken.