I dag skal vi lage en rask og smakfull middag. Svinekjøttet krydres med vår egne krydderblanding, og som tilbehør blir det kokte poteter, kålsalat og frisk gresk ost. I tillegg skal vi lage en spennende nordisk vri på chimichurri, som er en kald saus opprinnelig fra Sør-Amerika. Chimichurri passer godt til det krydrede kjøttet, og i vår nordiske variant fokuserer vi på hvitløk, persille og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 pose
Gressløk
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
1 stk
Eple
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Vann (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Smør (steg 5)
Del poteter i to.
Legg poteter i en kjele med saltet vann og kok opp. Kok i 11-13 min, til mør.
Hell av vannet. Sett til side og la hvile under lokk.
Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P].
Del sitron i to.
Finhakk persille og gressløk.
Skjær svinekjøtt i stykker (3 stk. per person) på et eget skjærebrett.
VIKTIG: Urtene må hakkes fint til chimichurrien.
Bland hvitløk, persille, halvparten av gressløken, olivenolje [2 ss | 4 ss], vann [1 ss | 2 ss], sukker [½ ts | 1 ts], salt [¼ ts I ½ ts], en klype pepper og en stor skvett sitronsaft i en skål. Bland godt.
Gni Mamas Favoritt på svinekjøtt og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, til gyllen.
TIPS: Stek kjøttet i omganger om du ikke får plass til alt samtidig.
Skjær eple i tynne skiver.
Bland kålblanding, en klype salt, en skvett sitronsaft og eple i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Når potetene er ferdig, tilsett smør [2 ss | 4 ss], resterende gressløk og krydre med en klype salt og pepper i kjelen og bland godt.
Anrett poteter, svinekjøtt og kålsalat på tallerkener.
Smuldre gresk salatost [½ pakke, 2P] over salaten.
Topp svinekjøtt med nordisk chimichurri.