Krydret svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret svinekjøtt

Krydret svinekjøtt

med kokte poteter og nordisk chimichurri

I dag skal vi lage en rask og smakfull middag. Svinekjøttet krydres med vår egne krydderblanding, og som tilbehør blir det kokte poteter, kålsalat og frisk gresk ost. I tillegg skal vi lage en spennende nordisk vri på chimichurri, som er en kald saus opprinnelig fra Sør-Amerika. Chimichurri passer godt til det krydrede kjøttet, og i vår nordiske variant fokuserer vi på hvitløk, persille og gressløk.

Tags:
Rask
Allergener:
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

500 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

1 pose

Gressløk

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

1 stk

Eple

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Vann (steg 3)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier758 kcal
Energi (kj)3172 kj
Fett37.42 g
Mettet fett15.5 g
Karbohydrater57.25 g
Sukker13.8 g
Protein47.95 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Del poteter i to.

Legg poteter i en kjele med saltet vann og kok opp. Kok i 11-13 min, til mør.

Hell av vannet. Sett til side og la hvile under lokk.

Forbered råvarer
2

Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. 

Del sitron i to.

Finhakk persille og gressløk.

Skjær svinekjøtt i stykker (3 stk. per person) på et eget skjærebrett.

VIKTIG: Urtene må hakkes fint til chimichurrien.

Lag chimichurri
3

Bland hvitløk, persille, halvparten av gressløken, olivenolje [2 ss | 4 ss], vann [1 ss | 2 ss], sukker [½ ts | 1 ts], salt [¼ ts I ½ ts], en klype pepper og en stor skvett sitronsaft i en skål. Bland godt.

Stek kjøtt
4

Gni Mamas Favoritt på svinekjøtt og krydre med en klype salt og pepper.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, til gyllen. 

TIPS: Stek kjøttet i omganger om du ikke får plass til alt samtidig.

Lag kålsalat
5

Skjær eple i tynne skiver.

Bland kålblanding, en klype salt, en skvett sitronsaft og eple i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Når potetene er ferdig, tilsett smør [2 ss | 4 ss], resterende gressløk og krydre med en klype salt og pepper i kjelen og bland godt.

Server
6

Anrett poteter, svinekjøtt og kålsalat på tallerkener.

Smuldre gresk salatost [½ pakke, 2P] over salaten.

Topp svinekjøtt med nordisk chimichurri.