Krydret svinekjøtt i kremet saus med stekte grønnsaker og jasminris.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
200 ml
Kokosmelk
8 g
Ga-Laksa
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
½ stk
Lime
1 stk
Vårløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Pak choi
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.
Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler, den skal dampes.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk pak choi.
Fjern frøene og skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver.
Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre svinekjøtt med en klype salt.
Stek svinekjøtt i 3-4 min.
Tilsett gulrot, hvitløk, Ga-laksa og halvparten av chilien (om ønskelig) og stek i 2-3 min.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller fjern mengden chili.
Senk til middels høy varme og tilsett kokosmelk, vann [½ dl | 1 dl], salt [½ ts | 1 ts], sukker [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Kok i 2-3 min, eller til sausen blir kremet.
Tilsett pak choi og kok i ytterligere 1 min.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Tilsett en skvett limesaft i stekepannen.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt og grønnsaker.
Strø resterende chili og press en skvett limesaft over.
TIPS: Dropp chilien om du ikke liker sterk mat.