Krydret tahinikylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret tahinikylling

Krydret tahinikylling

med za'atar-ris og frisk dill

Denne middagsretten passer perfekt for den som liker gode og spennende krydder- og urtesmaker, men som ikke liker å stå lenge ved kjøkkenbenken. Denne superraske retten består av buljongkokt ris med smør og za’atar. Za’atar er en kulinarisk urteblanding basert på blant annet ristede sesamfrø. Vi fortsetter med sesamfrøet og lager i tillegg en fyldig tahini-dressing. Videre lager vi pannestekt spesialkrydret kylling, og vi legger til sitronagurk som et friskt tilskudd.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Langkornet hvit ris

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Dill

25 g

Tahini

(Inneholder Sesam)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

12.5 g

Honning

½ stk

Sitron

1 stk

Agurk

1 stk

Rødløk

8 g

Za'atar

(Inneholder Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier813 kcal
Energi (kj)3403 kj
Fett35 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater73.8 g
Sukker9.9 g
Protein46.7 g
Natrium393.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering. 

Tips: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Stek kylling
2

Skjær rødløk i tynne båter.

Krydre kylling med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling og rødløk under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.

Tilsett vann [1 ss | 2 ss] og skrap opp eventuelle sprø biter fra pannen. Fjern fra varmen. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden. 

Bland sammen
3

I mellomtiden, skjær agurk i halvmåner.

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Bland agurk, sitronsaft [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Bland tahini, honning [1/2 pakke, 2P], majones, vann [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. 

Rett før servering, bland za'atar og smør [1 ss | 2 ss] sammen med risen.

Servér
4

Anrett za'atar-ris, kylling og agurk i seksjoner i skåler.

Drypp over tahini-dressing.

Pynt med revet dill.