Hvis du er glad i kylling, må du prøve denne oppskriften! Vi steker kyllingen til perfeksjon og koker pasta, før vi lager en kremet soppsaus med paprika, fløte og kyllingbuljong. Alt blandes til en herlig kremet rett og serveres med fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
1 pakke
Farfalle
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Paprika
200 g
Sjampinjong
1 pose
Bladpersille
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Tilsett farfalle og kok i 12-13 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann* [1 dl | 2 dl] og hell av resten. TIPS: Vannet burde være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Skjær kylling i 3 biter per person. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær sjampinjong i skiver. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett en ny skvett olivenolje* hvis nødvendig. Stek paprika og sopp i 3-5 min, til møre. Krydre med en klype salt* og pepper*. Grovhakk persille.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, stekt kylling, pasta, pastavann* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av persillen i stekepannen med grønnsaker og bland godt. La putre i 1-2 min, eller til alt er gjennomvarmet. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen blir for tykk.
Anrett pasta med kylling på tallerkener og pynt med resterende persille.