Kylling i soltørket tomatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling i soltørket tomatsaus

Kylling i soltørket tomatsaus

med potetbåter og fersk salat

Falt du for denne lekre oppskriften? Den blir garantert en favoritt rundt middagsbordet! Vi steker kyllingen til den blir sprø og gyllen, og topper den med en nydelig og kremet saus av hvitløk, soltørkede tomater, creme fraiche og kyllingbuljong. Som tilbehør lager vi lune, ovnsbakte potetbåter. Det hele serveres med en frisk eplesalat på siden.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

25 g

Soltørkede tomater

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

500 g

Poteter

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier616 kcal
Energi (kj)2578 kj
Fett26.7 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater55.3 g
Sukker11.6 g
Protein42.4 g
Natrium2232 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store båter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Hello Sunrise, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Finhakk soltørkede tomater [1/2 pakke, 2P] og basilikum.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

Legg kylling over på en tallerken, og dekk til med folie.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne (uten å vaske den først) på middels varme.

Fres hvitløk og soltørkede tomater i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], creme fraiche, basilikum, kyllingbuljong og en klype salt og pepper. Bland godt og la putre i 2-3 min, til noe tyknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

Bland salat
5

Bland salatblanding, eple, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett potetbåter, salat, kylling og saus på tallerkener.