Falt du for denne lekre oppskriften? Den blir garantert en favoritt rundt middagsbordet! Vi steker kyllingen til den blir sprø og gyllen, og topper den med en nydelig og kremet saus av hvitløk, soltørkede tomater, creme fraiche og kyllingbuljong. Som tilbehør lager vi lune, ovnsbakte potetbåter. Det hele serveres med en frisk eplesalat på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
4 g
Kyllingbuljong
60 g
Salatblanding
25 g
Soltørkede tomater
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store båter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Hello Sunrise, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Finhakk soltørkede tomater og basilikum.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.
Legg kylling over på en tallerken, og dekk til med folie.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å vaske den først) på middels varme.
Fres hvitløk og soltørkede tomater i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann, creme fraiche, basilikum, kyllingbuljong og en klype salt og pepper. Bland godt og la putre i 2-3 min, til noe tyknet.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
Bland salatblanding, eple, salt og olivenolje i en stor skål.
Skjær kylling i skiver.
Anrett potetbåter, salat, kylling og saus på tallerkener.