Får vi friste med en luksuriøs og spennende middagsrett? Vi bruner kylling, og steker den til perfeksjon i ovnen sammen med brokkoli. Kyllingen serveres på en seng av aromatisk hvitløksris, og toppes med en smaksrik glaze av soyasaus, søt chilisaus og sriracha, samt syltet gulrot og pak choi.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Brokkoli
150 g
Basmatiris
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Pak choi
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Gulrot
20 g
Søt chilisaus
10 g
Sriracha
½ ss
Olje til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Mel til kjøtt
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ dl
Vann til glaze
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Tørk kylling med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
Legg hvetemel på en tallerken og vend kylling i hvetemel.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir. Bak kylling i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd med en potetskreller.
Grovhakk pak choi.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.
Vend gulrot og pak choi i laken, og sett til side.
Hell av laken før servering.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Legg brokkoli ved siden av kyllingen på stekebrettet når det gjenstår 7-8 min av kyllingens steketid. Hell over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
I mellomtiden, visp sriracha, soyasaus og vann i en skål.
Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kylling (uten å tørke av den først). Kok opp på middels høy varme, og la koke under omrøring i 1-2 min.
Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett ris på tallerkener, og topp med brokkoli og kylling.
Øs over glaze og garner med syltet gulrot og pak choi.