Får vi friste med en nydelig pastarett proppet full av deilige ingredienser? Vi vender al dente-kokt spaghetti og ruccola i en fyldig saus med soltørkede tomater, matfløte og soyasaus. Samtidig panerer vi kylling i vår egen krydderblanding, Hello Sunrise, og steker den til perfeksjon. Det hele toppes med finrevet ost og fersk tomat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
4 g
Kyllingbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Sitron
40 g
Ruccola
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Soltørkede tomater
1 stk
Tomat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk soltørkede tomater.
Skjær tomat i 1 cm båter.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Hello Sunrise i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny stor stekepanne.
Stek soltørkede tomater i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, soyasaus [1/2 pose, 2P] og pastavann. La småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.
Vend ferdigkokt spaghetti i sausen. Krydre med en klype salt og pepper.
Ta stekepannen av varmen og vend inn ruccola.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett spaghetti på tallerkener.
Press over sitronsaft.
Topp med tomat og kylling, og dryss over finrevet ost.
Server med resterende limebåter.