topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling- og peanøttsalat

Kylling- og peanøttsalat

med villris og fersk mynte

I dag skal vi tilberede kylling på en måte som er alt annet enn klassisk! Kyllingen blir mør og perfekt krydret av den lekre marinaden. Villrissalat med sprø grønnsaker og kremet asiatisk majones passer perfekt til. Som ekstra tilbehør lager vi en herlig agurkdressing og topper alt med mynte og lime.

Tags:
Rask
Allergener:
Peanøtter
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Mynte

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Lime

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Rødløk

150 g

Basmati villris

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier852 kcal
Energi (kj)3563 kj
Fett41.7 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater68.5 g
Sukker7 g
Protein46.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Finhakk peanøtter. Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Skjær kyllingbrystfilet i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland peanøtter, hvitløksflørt og olivenolje* [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett kylling og bland godt.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og marinade, og stek i 1-2 min på hver side. Tilsett rødløk og stek i ytterligere 5 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland agurkdressing
4

Riv halvparten av agurk og press ut så mye væske som mulig. Finhakk resterende agurk. Finhakk mynte. Skjær lime i båter. Bland agurk, en stor skvett limesaft, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.

Bland villris
5

Bland spisskål med en klype salt* i en skål. Tilsett villris, agurk og agurkdressing til skålen, og rør godt.

Server
6

Anrett villrissalat og kylling i dype tallerkener. Drypp over asiatisk majones. Topp med mynte. Server limebåter på siden.