I dag skal vi tilberede kylling på en måte som er alt annet enn klassisk! Kyllingen blir mør og perfekt krydret av den lekre marinaden. Villrissalat med sprø grønnsaker og kremet asiatisk majones passer perfekt til. Som ekstra tilbehør lager vi en herlig agurkdressing og topper alt med mynte og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Lime
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Rødløk
150 g
Basmati villris
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk peanøtter. Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Skjær kyllingbrystfilet i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland peanøtter, hvitløksflørt og olivenolje* [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett kylling og bland godt.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og marinade, og stek i 1-2 min på hver side. Tilsett rødløk og stek i ytterligere 5 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Riv halvparten av agurk og press ut så mye væske som mulig. Finhakk resterende agurk. Finhakk mynte. Skjær lime i båter. Bland agurk, en stor skvett limesaft, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.
Bland spisskål med en klype salt* i en skål. Tilsett villris, agurk og agurkdressing til skålen, og rør godt.
Anrett villrissalat og kylling i dype tallerkener. Drypp over asiatisk majones. Topp med mynte. Server limebåter på siden.