I dag skal vi lage kylling teriyaki med fullkornsnudler - en rett med mye smak og farge. Vi steker kylling, sjampinjong, løk og paprika, og krydrer med hvitløk, ingefær og teriyakisaus. Deretter blander vi vår kylling teriyaki med fullkornsnudler og topper alt med fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
½ stk
Ingefær
1 stk
Vårløk
100 g
Sjampinjong
1 stk
Rødløk
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Hvitløk
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok nudler i 1-2 min, eller til møre.
Spar litt nuddelvann [2 dl | 4 dl] og hell av resten.
Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Nuddelvannet bør være like salt som sjøvann.
Skjær sopp [1/2 pakke, 2P] i tynne skiver.
Del rødløk i to, og skjær i tynne skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Riv eller press hvitløk.
Riv eller press ingefær [1/4 stk | 1/2 stk] (uskrelt) fint.
Skjær kylling i 2 cm strimler på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling, sopp og rødløk i 4-5 min, eller til myke grønnsaker og gjennomstekt kylling.
Tilsett hvitløk og ingefær, og stek i 30 sek, eller til velduftende.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Tilsett teriyakisaus, nuddelvann [1/2 dl | 1 dl] og nudler til pannen. Bland godt.
Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Virker sausen for tykk, tilsett litt mer nuddelvann.
Anrett nudler og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med vårløk.