Kyllingfilet og kremet peppersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingfilet og kremet peppersaus

Kyllingfilet og kremet peppersaus

med ovnsbakte grønnsaker og villris

Denne klassikeren har fått en eksotisk vri. Brunet kylling på en seng av villris, toppet med en nydelig kremet peppersaus med gressløk og med ovnsbakte grønnsaker til. En smakfull rett som hele familien kommer til å bli mett av.

Tags:
Enkel
Hvetefri
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Squash

300 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Paprika

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Gulrot

1 pose

Gressløk

150 g

Basmati villris

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier842 kcal
Energi (kj)3524 kj
Fett37.5 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater77.2 g
Sukker17.7 g
Protein47.8 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 200°C/220°C. Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett villris og salt* [1/2 ts | 1 ts], og dekk til med lokk. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 15 min. La risen hvile under lokk til servering.

Forbered grønnsaker
2

Del squash [1/2 stk, 2P] i to og skjær i 2 cm tykke halvmåner. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i båter på 2 cm. Skjær gulrot (uskrelt) i staver på 1 cm. Skjær paprika i strimler på 1 cm. Finhakk gressløk.

Bak grønnsaker
3

Fordel squash, løk, gulrot og paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en god klype salt* og pepper*. Bland godt, spre utover og bak 25-30 min, eller til møre.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken og dekk til. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag peppersaus
5

Senk til middels lav varme. Tilsett matfløte, kyllingbuljong og krydre med en god klype pepper*. Kok opp i 3-4 min. Rør inn gressløk og smak til med salt*.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, ris og kylling på tallerkener. Topp med kremet peppersaus.