Denne klassikeren har fått en eksotisk vri. Brunet kylling på en seng av basmatiris, toppet med en nydelig kremet peppersaus med gressløk og med ovnsbakte grønnsaker til. En smakfull rett som hele familien kommer til å bli mett av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Paprika
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Gulrot
1 pose
Gressløk
150 g
Basmatiris
½ stk
Rødløk
1 ss
Olivenolje (steg 4)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 200°C/220°C.
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og dekk til med lokk. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. La risen hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler.
Del squash [1/2 stk, 2P] i to og skjær i 2 cm tykke halvmåner.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 2 cm båter.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver.
Skjær paprika i 1 cm strimler.
Finhakk gressløk.
Fordel squash, rødløk, gulrot og paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en god klype salt og pepper. Bland godt, spre utover og bak 25-30 min, eller til møre.
Krydre kyllingbryst med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken og dekk til.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Senk til middels lav varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong og krydre med en stor klype pepper. La putre i 3-4 min.
Rør inn gressløk og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Anrett ovnsbakte grønnsaker, ris og kylling på tallerkener.
Topp med kremet peppersaus.