topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingwok

Kyllingwok

med spisskål og aprikoschutney

Tags:
Rask
Allergener:
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

200 ml

Kokosmelk

1 stk

Lime

4 g

Goan Xacuti

150 g

Jasminris

1 pose

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot

2 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

etter behov

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier786 kcal
Energi (kj)3289 kj
Fett33.38 g
Mettet fett20.7 g
Karbohydrater80.45 g
Sukker15.6 g
Protein38.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp lettsaltet vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris, rør rundt og senk til lav varme. Kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Forbered råvarer
2

Riv gulgrot grovt. Finhakk hvitløk. Skjær kylling i strimler på et annet skjærebrett.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek kylling i 3-4 min. Tilsett Goan xacuti krydderblanding og en klype chiliflak (hvis ønskelig), og stek i 1 min. Tilsett spisskål, gulrot og hvitløk og stek i ytterligere 2-4 min. Senk til middels høy varme. Tilsett kokosmelk, salt* [½ ts | 1 ts] og en klype sukker* og pepper*. La simre i 5-6 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett lime
4

Skjær lime i båter. Tilsett en smule limesaft til kyllingwok.

Tilsett koriander
5

Grovhakk koriander (med stilk). Tilsett koriander til kyllingwok (spar litt til pynt). Smak til med salt* og pepper*.

Servér
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kyllingwok. Dryss over med resterende koriander og chiliflak (hvis ønskelig). Serveres med aprikoschutney og limebåter ved siden av.