Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
200 ml
Kokosmelk
1 stk
Lime
4 g
Goan Xacuti
150 g
Jasminris
1 pose
Koriander
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Gulrot
2 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
etter behov
Sukker (steg 3)
Kok opp lettsaltet vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris, rør rundt og senk til lav varme. Kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Riv gulgrot grovt. Finhakk hvitløk. Skjær kylling i strimler på et annet skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek kylling i 3-4 min. Tilsett Goan xacuti krydderblanding og en klype chiliflak (hvis ønskelig), og stek i 1 min. Tilsett spisskål, gulrot og hvitløk og stek i ytterligere 2-4 min. Senk til middels høy varme. Tilsett kokosmelk, salt* [½ ts | 1 ts] og en klype sukker* og pepper*. La simre i 5-6 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær lime i båter. Tilsett en smule limesaft til kyllingwok.
Grovhakk koriander (med stilk). Tilsett koriander til kyllingwok (spar litt til pynt). Smak til med salt* og pepper*.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kyllingwok. Dryss over med resterende koriander og chiliflak (hvis ønskelig). Serveres med aprikoschutney og limebåter ved siden av.