Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag skal vi innom noe av det beste som det skandinaviske kjøkkenet har å by på – nemlig pannestekt laks og kremete rømmepoteter blandet med dill, spinat, løk, fennikel og en skvett sitronsaft. Men vi stopper ikke der, vi skal også serverer vår smørkokte honning- og sennepssaus. Denne retten kommer alle rundt bordet til å like!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Fennikel
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Poteter
½ stk
Rødløk
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter.
Kok poteter i 10-12 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper.
Sett til side for lett avkjøling.
I mellomtiden, del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Del fennikel [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.
Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], fennikel, rødløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk dill.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.
Overfør fisk til en tallerken og varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask pannen).
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og smelt.
Rør inn honning- og sennepsdressing, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl].
Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet.
Rett før servering, bland dill, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts], rømme, løk og fennikel sammen med potetene.
Anrett fisk og rømmepoteter på tallerkener.
Hell saus fra pannen over fisken.