I dag skal vi innom noe av det beste som det skandinaviske kjøkkenet har å by på – nemlig pannestekt laks og rømmepoteter blandet med dill, spinat, løk, fennikel og en skvett sitronsaft. Men vi stopper ikke der, vi skal også serverer vår smørkokte honning- og sennepssaus. Denne retten kommer alle rundt bordet til å like!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Fennikel
½ stk
Rødløk
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
60 g
Spinat
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
400 g
Småpoteter
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Sukker til sylting
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til dressing
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Del poteter i to.
Kok poteter i 10-12 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper.
Sett til side for lett avkjøling.
I mellomtiden, del rødløk i to og skjær i tynne skiver.
Del sitron i to.
Del fennikel i to og skjær i tynne skiver.
Bland sitronsaft, fennikel, rødløk, salt og sukker i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk dill.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt på innsiden.
Overfør fisk til en tallerken og varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask pannen).
Tilsett smør og smelt.
Rør inn honning- og sennepsdressing, salt og vann.
Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet.
Rett før servering, bland dill, spinat, salt, rømme, løk og fennikel sammen med potetene.
Anrett fisk og rømmepoteter på tallerkener.
Hell saus fra pannen over fisken.