'Laksa'-nudler og vegetarstrimler
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
'Laksa'-nudler og vegetarstrimler

'Laksa'-nudler og vegetarstrimler

med hvitløk-chiliolje og koriander

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Denne herlige vegetarmiddagen består av våre spennende veganske strimler og stekt løk og gulrot i en fyldig asiatiskpreget saus med kokosmelk. Videre blander vi inn nudler og spinat. Retten serveres med en hjemmelaget hvitløk- og chiliolje og et dryss friske korianderblad.

Tags:
Plantebasert
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

200 g

Veganske strimler

(Inneholder Soya)

8 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ g

Chiliflak

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier774 kcal
Energi (kj)3239 kj
Fett37.2 g
Mettet fett18.5 g
Karbohydrater72.8 g
Sukker9.7 g
Protein29 g
Natrium225 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.

Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

Skyll nudler under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Bland hvitløksolje
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, chiliflak [1/2 pose, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Om noen ikke liker sterk mat, reduser eller dropp chili.

Forbered grønnsaker
3

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1/2 cm staver.

Stek veganske strimler
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek veganske strimler, løk, gulrot og en klype salt og pepper i 4-5 min, eller til brunet og mørt.

Tilsett Ga-laksa, rør godt og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Lag saus
5

Rør inn soyasaus, kokosmelk og nudelvann [1 dl | 2 dl].

La putre i 1-2 min, eller til tyknet.

Skyll spinat. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Rett før servering, bland inn nudler og spinat.

TIPS: Tilsett litt mer vann om retten føles for tørr.

Server
6

Anrett laksa-strimler og nudler i skåler.

Drypp over hvitløk- og chiliolje.

Plukk korianderblad og dryss over.

Server limebåter på siden til å klemme over retten.