Svinekjøtt og poteter er to ingredienser som er svært vanlige i de fleste familier, men vi har laget en oppskrift som garantert vil by på nye smaksopplevelser! Vi steker ytrefilet av svin og i en herlig sitronbuljong, og serverer den med ovnsbakte rotfrukter og en kremet hvitløksdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Sitron
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 pose
Dill
1 stk
Rødbete
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til dressing
½ dl
Vann til saus
½ ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240/220°C (varmluft).
Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarter på langs.
Skjær potet, gulrot og rødbete (uskrelte) i 2 cm store biter.
Skjær rødløk i 1 cm brede båter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, grovhakk dill.
Skjær sitron i båter.
Riv hvitløk fint.
Skjær kjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett, og krydre med halvparten av Hvitløksflørt, salt og en klype pepper.
Bland yoghurt, hvitløk, dill, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland vann, grønnsaksbuljong, resterende Hvitløksflørt og en stor skvett sitronsaft i en ny liten skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme.
Tilsett sitronbuljong i stekepannen og øs den over kjøttet i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
Anrett kjøtt, ovnsbakte rotfrukter og hvitløksdressing på tallerkener.
Øs sitronbuljong over kjøttet.
Dryss over sesamfrø.
Garner med resterende sitronbåter.