Lemon-fried pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lemon-fried pork

with roasted root veggies and tzatziki

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Svin ytrefilet

1 pose

Dill

1 stk

Pastinakk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til dressing

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier620 kcal
Energi (kj)2593 kj
Fett14.6 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater74.9 g
Sukker21 g
Protein47.1 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

1

Sett ovnen på 240/220°C (varmluft). Skjær pastinakk i fire deler på langs. Skjær poteter (uskrellet) og rødbeter (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P.

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær agurk i 1 cm terninger. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 stykker/pers. Krydre kylling med en klype salt.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, inntil gyllen og gjennomstekt.

Lag dillagurk
4

Bland agurk, rømme og dill (spar litt til pynt) i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Bland vann, grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og hvitløk i en annen liten bolle.

Lag sitronkylling
5

Tilsett sitron- og buljongblanding og en klatt smør i stekepannen. La simre og øs jevnlig over kylling i 1-2 min.

6

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og dillagurk på tallerkener. Drypp over med sitronbuljong over kyllingen. Pynt med resterende sitronbåter og dill.