Sitronstekt svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Sitronstekt svinefilet

med bakte rotfrukter og hvitløksdressing

Svinekjøtt og poteter er to ingredienser som er svært vanlige i de fleste familier, men vi har laget en oppskrift som garantert vil by på nye smaksopplevelser! Vi steker ytrefilet av svin og i en herlig sitronbuljong, og serverer den med ovnsbakte rotfrukter og en kremet hvitløksdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Sitron

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

500 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

1 pose

Dill

1 stk

Rødbete

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til dressing

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier603 kcal
Energi (kj)2523 kj
Fett12.9 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater74.4 g
Sukker19.2 g
Protein47.4 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240/220°C (varmluft).

Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarter på langs.

Skjær potet, gulrot og rødbete (uskrelte) i 2 cm store biter.

Skjær rødløk i 1 cm brede båter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk dill.

Skjær sitron i båter.

Riv hvitløk fint.

Skjær kjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett, og krydre med halvparten av Hvitløksflørt, salt og en klype pepper.

3

Bland yoghurt, hvitløk, dill, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland vann, grønnsaksbuljong, resterende Hvitløksflørt og en stor skvett sitronsaft i en ny liten skål.

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Tilsett sitronbuljong
5

Senk til middels varme.

Tilsett sitronbuljong i stekepannen og øs den over kjøttet i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

6

Anrett kjøtt, ovnsbakte rotfrukter og hvitløksdressing på tallerkener.

Øs sitronbuljong over kjøttet.

Dryss over sesamfrø.

Garner med resterende sitronbåter.