Vår libanesiske kylling-meze legger opp til en sosial og koselig middagsstund. Meze er den orientalske versjonen av tapas, og i dag skal vi by på noen herlige varme og kalde småretter fra Midtøsten som vil friste alle rundt bordet. Vi serverer stekt kylling, stekt squash med smuldret salatost, mozzarellastekte tortillabrød, en frisk agurk- og tomatsalat og en kremet hummusdressing med yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
50 g
Hummus
(Inneholder Sesam)
½ stk
Sitron
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
7.5 g
Dukkah-godt
(Inneholder Sesam, Sennep)
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Squash
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). Krydre kylling med en klype salt og Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P].
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Stek i 11-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, smør srirachamajones på et tortillabrød og strø over revet mozzarella. Legg et annet tortillabrød over det smurte tortillabrødet.
Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 7-10 min, eller til og osten har smeltet.
Imens kylling og tortillas er i ovnen, skjær squash i tynne staver.
Vask stekepannen brukt til kylling, tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek squash i 5-6 min, eller til myk.
Overfør til en tallerken og strø over gresk salatost [1/2 pakke, 2P], drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
I mellomtiden, finhakk agurk, tomat, persille og rødløk [1/2 stk, 2P].
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland agurk, tomat, persille, rødløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Bland yoghurt, hummus og en klype salt og pepper i en liten skål. Tilsett en skvett olivenolje om du vil.
Skjær tortilla i trekanter.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett kylling, squash og tortillabrød på tallerkener.
Server agurksalat og hummusdressing i skåler.
Legg også ved resterende sitronbåter til å presse over retten.