Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Aubergine
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
8 g
Mild Mahal
½ boks
Tomatpure
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
200 ml
Kokosmelk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
20 g
Peanøtter
1 stk
Lime
1.5 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
3 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1.5 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Rens aubergine og del i to på langs. Skjær hver halvdel i fire deler på langs og deretter hver del i to i bredden. Plasser aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og halvparten av Mild Mahal. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, inntil gylne og møre. Ta aubergine ut av ovnen og sett til side.
Skjær løk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Rens gulrot (uskrellet), skjær i fire deler på langs og deretter i mindre terninger. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Stek løk og gulrot under omrøring i 2 min. Tilsett resterende Mild Mahal, tomatpuré [½ stk, 2P], hvitløk og linser. Kok under omrøring i 1 min. Tilsett kokosmelk, vann* [1½ dl | 3 dl], soysasaus [½ stk, 2P] og grønnsaksbuljong. Kok opp og senk deretter til middels lav varme. La simre under lokk inntil linser er ferdige, 20-25 min. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis karrien blir for tykk. Når linser er ferdige, tilsett spinat og rør inntil den har myknet. Krydre med salt* [½ ts | 1 ts] og pepper*.
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10, inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Grovhakk koriander. Fjern frø fra chili [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver. Finhakk peanøtter. Riv limeskall og skjær lime i båter. Bland koriander, peanøtter, limeskall og olivenolje* [1 1/2 ss | 3 ss] i en liten skål. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.
Anrett ris og karri i dype tallerkener og topp med ovnsbakt aubergine. Drypp med koriander- og peanøttolje og servér med limebåter ved siden av.