Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Pak choi
1 stk
Lime
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
200 ml
Kokosmelk
4 g
Curry-On
4 g
Ga-Laksa
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Stek halvdelen av hvitløk i 1 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min eller til alt vann er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Grovhakk paprika (uten frø) og pak choi. Skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver. Skjær lime i båter. Grovhakk peanøtter.
Varm opp en smule olivenolje* i en stekepanne på middels høy varmee. Skjær kylling i 2 cm tykke terninger. Stek i 2-3 min, eller til brunet. Krydre med salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek paprika, Curry-on og Ga-Laksa i 2-3 min.
Tilsett kokosmelk, en skvett limesaft, salt* [½ ts | 1 ts] og kylling. La simre i 3-4 min. Tilsett pak choi når det er 1 min igjen av koketiden. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett ris og laksa i dype tallerkener. Dryss over med chili og peanøtter. Serveres med resterende limebåter på siden.