Prøv malaysisk mat i dag! Server hvitløksris og kyllingstrimler med en smakfull saus laget av kokosmelk, pak choi og paprika. Sausen smaker du til med karripulver og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. By familien på en ekte smaksopplevelse med denne innbydende og gode retten!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Pak choi
1 stk
Lime
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
250 ml
Kokosmelk
4 g
Curry-On
4 g
Ga-Laksa
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, grovhakk paprika i 2 cm biter.
Finhakk pak choi.
Skjær lime i båter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling med salt og stek i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek paprika, Curry-on og Ga-Laksa i 2-3 min.
Tilsett kokosmelk, soyasaus, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett limesaft og kylling. La putre i 3-4 min, til gjennomvarmt.
Tilsett pak choi det siste minuttet. Smak til med salt og pepper.
Anrett ris og kyllinglaksa i dype tallerkener.
Server resterende limebåter på siden.