I dag byr vi på en fargerik kombinasjon av krydrede ovnsbakte grønnsaker og mørt svinekjøtt panert med mandler for å gjøre smaksopplevelsen ekstra sprø. Vi topper det hele med å lage en frisk yoghurtdressing med sitron og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
300 g
Svin ytrefilet
500 g
Bakepotet
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
½ stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær potet, gulrot og rødbete (alle uskrellet) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett [2 stekebrett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper. Stek i 25-30 min, til gylne.
Finhakk mandler. Grovhakk persille (spar noen bladertil pynt). Press eller finhakk hvitløk [½ stk, 2P]. Skjær sitron i båter. Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett. TIPS: Jo finere du hakker mandlene, desto lettere er det å panere kjøttet.
Klapp svinekjøtt tørt med kjøkkenpapir. Bland hakkede mandler, panko og salt [¼ ts I ½ ts] i en skål. Visp egg [1 stk I 2 stk] med en skvett vann i en annen skål. Dypp svinekjøtt først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du godt bruke melk [2 ss | 4 ss].
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Bruk to stekepanner til 4P. TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov slik at kjøttet ikke fester seg i pannen.
Bland yoghurt, hvitløk, en skvett sitronsaft, salt [¼ ts I ½ ts], en klype pepper og finhakket persille i en skål.
Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener og strø over resterende persilleblader. Topp med svinekjøtt og yoghurtdressing.