Mandelpanert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanert svinekjøtt

Mandelpanert svinekjøtt

med ovnsbakte grønnsaker og yoghurtdressing

I dag byr vi på en fargerik kombinasjon av krydrede ovnsbakte grønnsaker og mørt svinekjøtt panert med mandler for å gjøre smaksopplevelsen ekstra sprø. Vi topper det hele med å lage en frisk yoghurtdressing med sitron og persille.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Nøtter
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Bakepotet

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

½ stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier720 kcal
Energi (kj)3014 kj
Fett23.76 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater74.65 g
Sukker18.7 g
Protein52.07 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær potet, gulrot og rødbete (alle uskrellet) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett [2 stekebrett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper. Stek i 25-30 min, til gylne.

Forbered råvarer
2

Finhakk mandler. Grovhakk persille (spar noen bladertil pynt). Press eller finhakk hvitløk [½ stk, 2P]. Skjær sitron i båter. Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett. TIPS: Jo finere du hakker mandlene, desto lettere er det å panere kjøttet.

Panér kjøtt
3

Klapp svinekjøtt tørt med kjøkkenpapir. Bland hakkede mandler, panko og salt [¼ ts I ½ ts] i en skål. Visp egg [1 stk I 2 stk] med en skvett vann i en annen skål. Dypp svinekjøtt først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du godt bruke melk [2 ss | 4 ss].

Stek kjøtt
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Bruk to stekepanner til 4P. TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov slik at kjøttet ikke fester seg i pannen.

Lag yoghurtdressing
5

Bland yoghurt, hvitløk, en skvett sitronsaft, salt [¼ ts I ½ ts], en klype pepper og finhakket persille i en skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener og strø over resterende persilleblader. Topp med svinekjøtt og yoghurtdressing.