I dag byr vi på en fargerik kombinasjon av krydrede ovnsbakte grønnsaker og mørt svinekjøtt panert med mandler for å gjøre smaksopplevelsen ekstra sprø. Vi topper det hele med å lage en frisk yoghurtdressing med sitron og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Rødbete
2 stk
Gulrot
1 stk
Sitron
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
½ stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
300 g
Svin ytrefilet
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet, gulrot og rødbete (alle uskrelt) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett [2 stekebrett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper.
Stek i 25-30 min, til gylne.
Finhakk mandler.
Grovhakk persille (spar noen blader til pynt).
Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P].
Skjær sitron i båter.
Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.
TIPS: Jo finere du hakker mandlene, desto lettere er det å panere kjøttet.
Bland hakkede mandler, panko og salt [1/4 ts I 1/2 ts] i en skål.
Visp egg [1 stk I 2 stk] med en skvett vann i en annen skål.
Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir.
Dypp svinekjøtt først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke melk [2 ss | 4 ss].
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov slik at kjøttet ikke fester seg i pannen.
TIPS: Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir for å fjerne overskytende olje.
Bland yoghurt, hvitløk, en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts I 1/2 ts], en klype pepper og finhakket persille i en skål.
Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener og strø over resterende persilleblader. Topp med svinekjøtt og yoghurtdressing.