Marinert biff og søt sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert biff og søt sennepssaus

Marinert biff og søt sennepssaus

med varm potetsalat og gresk salatost

Et klassisk festmåltid når det er best - stekt Angus ytrefilet med varm potetsalat. Biffen marineres i Panamat-krydder, før den stekes til perfeksjon! Potetsalaten byr på mange spennende ingredienser som spinat, dill, gresskarkjerner og gresk salatost. Vi topper lat med en sur-søt sitron- og honningdressing.

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ stk

Squash

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

500 g

Poteter

4 g

Panamat

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

300 g

Ytrefilet av storfe

½ stk

Sitron

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier856 kcal
Energi (kj)3580 kj
Fett49.2 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater52.7 g
Sukker8.8 g
Protein51 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Marinér kjøtt
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Bland Panamat og en skvett olivenolje i en skål. Bland kjøtt i marinaden og krydre med en klype salt og pepper.

Stek grønnsaker
2

Del poteteri to. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min. Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne skiver. Når potetene har 10 min igjen av steketiden, legg squash på stekebrettet med potetene.

Lag sennepssaus
3

Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. Bland creme fraiche [½ pakke, 2P], majones, sennep, honning [½ pakke, 2P], en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, salt [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper i en skål. Smak til med mer sitronsaft. Varm opp en stekepanne på høy varme. Rist gresskarkjerner i 2-3 min. Sett til side i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk litt middels høy varme og stek i 1-2 min på hver side for medium-rare. La kjøttet hvile på en tallerken under folie. TIPS: Stek kjøtt i 1-2 min mer for godt stekt. TIPS: Kjøttet kan spises når det er stekt på utsiden.

Lag potetsalat
5

Grovhakk dill. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Når grønnsakene er ferdig stekt, tilsett spinat, dill, gresskarkjerner og smuldret gresk salatost på stekebrettet. Bland godt.

Server
6

Anrett potetsalat og kjøtt på tallerkener. Hell over sennepssaus. Server sitronbåter og resterende saus på siden.