Skjem bort smaksløkene i dag med en fantastisk biffburger. Kjøttet marineres i balsamico slik at den får en fyldig smak, før den stekes til perfeksjon. Vi bygger burgeren med pestodressing, kjøtt, karamellisert løk, ruccola og tomatskiver, og serverer dem med hvitløkskrydrede potetbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
50 g
Kremet pestodressing
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Ruccola
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
300 g
Storfe mørbrad
1 stk
Tomat
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta biff ut av kjøleskapet så den blir romtemperert. Krydre med salt og en klype pepper, og hell over balsamico.
Dekk kjøttet i balsamico, og sett til side for marinering.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm store båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, til møre og gylne.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk i 5-6 min, til myk.
Rør inn vann, sukker og en klype salt. La putre i 3-5 min, til karamellisert.
Sett til side på en tallerken.
Skjær tomat i tynne skiver.
Skyll ruccola
Del burgerbrød i to.
Tørk av stekepannen, og varm opp en skvett olivenolje i på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, til brunet (spar marinaden). Skru ned til middels høy varme og stek videre i 1-2 min på hver side for medium stekt. Pakk inn kjøttet i folie, og la hvile til servering. Kjøttet fortsetter å tilberedes litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du vil ha kjøttet godt stekt.
Når det gjenstår 4 min av koketiden til potetene, varm burgerbrød på en rist i ovnen i 3-4 min.
Skjær kjøtt i tynne skiver. Krydre med en klype salt og pepper.
Smør burgerbrød med pestodressing.
Bygg burgere med kjøtt, karamellisert løk, ruccola og tomatskiver.
Server ovnsbakte poteter og resterende pestodressing på siden.