En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet persilledressing med aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
20 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ stk
Appelsin
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2.5 dl
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 220/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* eller i en vannkoker. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 3 cm båter. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje* og krydre med en god klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min, eller inntil møre. Tilføy mandler i et hjørne av stekebrettet når det gjenstår 5 min av tiden i ovnen.
Bland kylling og BBQ-saus i en bolle. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak kylling i ovnen i 12-14 min, eller inntil gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland kokende vann* [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og couscous i en bolle. Rør godt, legg lokk på og la hvile i 5 min. Rør med en gaffel.
Skrell gulrot i lange tynne bånd. Finhakk persille (spar litt til pynt). Del appelsin i to.
Bland aioli [1/2 stk, 2P], rømme [1/2 stk, 2P], persille og en klype salt* og pepper* i en skål. Grovhakk mandler. Press appelsinsaft [1/2 stk, 2P] i bollen med couscous og tilsett mandler. Bland godt.
Skjær kylling i 2 cm tykke skiver. Anrett appelsin- og mandelcouscous i skåler. Plasser grønnsaker på en side i skålen og kylling på den andre siden. Topp med en klatt dressing i midten. Pynt med resterende persilleblader.