En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet persilledressing med aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ stk
Appelsin
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12.5 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
2.5 dl
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm store biter.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til møre.
Krydre kylling med en klype salt på begge sider.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til stekebrettet sammen med grønnsaker. Bak kylling i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele.
Tilsett couscous. Rør godt, legg lokk på og fjern fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.
Skrell gulrot i lange, tynne bånd.
Finhakk persille.
Del appelsin i to.
Grovhakk mandler.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland majones [1/2 pakke, 2P], yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.
Bland mandler og persille sammen med couscous. Press appelsinsaft [1/2 stk, 2P] i skålen, og rør godt.
Skjær kylling i 2 cm stykker.
Anrett mandel- og appelsincouscous i skåler.
Fordel grønnsaker på en side og kylling på den andre siden.
Pynt med gulrotbånd og tilsett en klatt hvitløksdressing i midten.