Marinert kyllingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert kyllingbowl

Marinert kyllingbowl

med mandel- og appelsincouscous og hvitløksdressing

En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet persilledressing med aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Nøtter
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

½ stk

Appelsin

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12.5 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier650 kcal
Energi (kj)2719 kj
Fett23.1 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater57.8 g
Sukker17.1 g
Protein45.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm store biter.

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til møre. 

Ovnsbak kylling
2

Krydre kylling med en klype salt på begge sider.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør kylling til stekebrettet sammen med grønnsaker. Bak kylling i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok couscous
3

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele.

Tilsett couscous. Rør godt, legg lokk på og fjern fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.

Forbered frukt og grønt
4

Skrell gulrot i lange, tynne bånd.

Finhakk persille.

Del appelsin i to.

Grovhakk mandler.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag persilledressing
5

Bland majones [1/2 pakke, 2P], yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.

Bland mandler og persille med couscous. Press appelsinsaft [1/2 stk, 2P] i skålen, og rør godt.

Servér
6

Skjær kylling i 2 cm stykker. 

Anrett mandel- og appelsincouscous i dype tallerkener.

Fordel grønnsaker på en side og kylling på den andre siden.

Pynt med gulrotbånd og tilsett en klatt hvitløksdressing i midten.